Magritte kunstneriske stil var at foreslå på det usete, snarere end reproduktion af virkeligheden som findes i realisme. Menneskesønnen forbliver hans mest berømte maleri, perfekt fanger den surrealistiske og kreative karakter af hans karriere. Magritte sad sammen med folk som Salvador Dali og Joan Miro at skubbe fremad denne nye måde kunstnerisk tankegang. Nogle af de udviklinger her også spirede ud i fremtidige kunstretninger under paraplyen af moderne kunst.

Meget af det tidligste arbejde fra en eksperimentel Magritte var baseret omkring kubismen, som var en bevægelse vokser i popularitet på det tidspunkt, i spidsen af arbejdet i Pablo Picasso og Georges Braque. Der var også en magi senere i sin karriere, hvor hans arbejde lignede de af impressionistiske bevægelse af midten af det 19. århundrede. Lyse landskaber bragte en positivitet tilbage i hans sind, som han havde manglet på det tidspunkt.

Magritte var kendt for at være særlig bekendt med arbejdet i Van Gogh, Picasso og Paul Cézanne har brugt en del tid at producere kopier af deres originale malerier for at få enderne mødes i en periode med økonomisk kamp. Et element til Magritte arbejde var reproduktion af klassiske malerier, men med en surrealistisk twist. Spoof kunstværk er nu meget almindeligt, men det var relativt nye på det tidspunkt. The Balcony af Edouard Manet modtaget denne behandling.

Formålet med dette var at tilskynde beskueren til at se forskellige elementer inden for et maleri, som de allerede kender. Mange nutidige kunstnere har også fulgt denne rute, som Marcel Duchamps version af Leonardo da Vincis Mona Lisa. Surrealismen var at tilbyde både en politisk ramme samt en kunstnerisk tilgang til mange kunstnere fra 1920'erne. Der var meget en venstreorienteret dagsorden for mange i denne gruppe, utilfreds med den retning, almindelige samfund.

Den kreative skrå til surrealisme givet mange forskellige tilgange til at vises under denne samme paraply udtryk. Dali, for eksempel, ville repræsentere sine egne drømme gennem kunst. Magritte var ikke så politisk minded som nogle kunstnere omkring dette tidspunkt, men stadig holdt en klar interesse i og passion for at forbedre tilstanden af vestlige civilisation mod en ny, mindre egoistisk, status quo.

Kunstnerens flytte til Paris som ung mand fulgte en urolig periode for hans kunstneriske karriere, med en soloudstilling blevet skarpt panoreret af kritikere. Det var dengang, at han ville mødes André Breton, en talentfuld kunstner, der også afholdt stor indflydelse i hans ideer for samtidskunst. Han blev senere til fundet surrealistiske kunst bevægelse selve.

Der var derefter nogle arbejde, som var direkte inspireret af de Chirico, en anden bemærkelsesværdig surrealist. Nogle af dette var erotisk i naturen, hvilket var almindeligt for denne kunst bevægelse - se Dalis Young Virgin autosodimised af sin egen Chastity. Denne kontrast againgst de mere abstrakte former for Miro. Skjul og skjuler elementer i hans arbejde blev brugt af Magritte at symbolisere en følelse af alientation, snarere end den bogstavelige betydning. Denne metode blev gentagne gange anvendt i hele sin karriere.

Efter en længere periode i Paris, ville han vende tilbage og bo i Bruxelles. Det var nu, at han ville udvikle sin underskrift stil, gentagne gange at bruge bestemte objekter til at formidle sit budskab. På samme måde, som Dali brugte smeltende ure, Magritte anvendes flydende sten samt malerier inden et andet maleri. Menneskelige anatomi ville også figur. Magritte ville begynde at bringe skulptur i sit arbejde senere i livet. De surrealistiske egenskaber findes i hans malerier ville fortsætte ind i dette medium, meget som blev opnået ved både Picasso og Dali også.