Het is wellicht een van de meest herkenbare surrealistische schilderijen en is uitgegroeid tot een iconisch beeld, die te zien zijn in verschillende formaten, in talrijke boeken, films en video's.

Rene Magritte een adellijke titel schilderen De Zoon des mensen is het zowel verwarrend en populair. Het is wellicht een van de meest herkenbare surrealistische schilderijen en is uitgegroeid tot een iconisch beeld, die te zien zijn in verschillende formaten, in talrijke boeken, films en video's.

Oorspronkelijk geschilderd in 1964 als een olie op canvas en het meten van 89cm bij 116cm, deze fascinerende schilderij begon als een zelfportret. In 1963, Magritte's goede vriend, adviseur en beschermheer, Harry Torczyner, opdracht gegeven voor een zelfportret van Magritte zelf. Echter brieven van Magritte aan te geven dat hij het moeilijk vond om zijn eigen portret te schilderen. Magritte beschreef zijn problemen als een "probleem van het geweten".

Toen Magritte eindelijk klaar zijn zelfportret, het resulterende beeld was van deze anonieme man met een bolhoed en getiteld "De Zoon des mensen". Op het eerste gezicht, "De Zoon des mensen" lijkt een nogal simplistisch tekening te zijn maar het is diep verwarrend. Een cijfer van een man staat in voor een stenen of betonnen zeewering.

Boven de horizon langs de hemel verschijnt bewolkt en is net begonnen grijs te draaien. De kijker krijgt de indruk dat het overdag als er enig licht te denken over de mens en zijn linkerzijde is licht dalend in de schaduw. De man lijkt overdressed en uit de context binnen de instelling. Hij is formeel gekleed, droeg een donker grijs pak, compleet met een bolhoed, kraag en rode das.

Als de kijker ziet er beter ze ontdekken dat de derde of onderste knop van zijn jas werd ongedaan gelaten. De figuur staat stijf met zijn armen aan zijn zijde, maar nogmaals, wanneer de kijker bestudeert de afbeelding zorgvuldig, ze merken dat linker elleboog van de figuur kijkt uit op de verkeerde manier.

Wanneer de kijker richt zich uitsluitend op de linkerarm en niets anders, verschijnt de man in het schilderij aan het water staan. Alleen romp van de man wordt getoond, kan de kijker alleen maar veronderstellen dat hij de benen. Het meest opvallende aspect van het beeld is het gezicht van de man die is verduisterd door een heldere, groene appel, die vier bladeren bevestigd. Nauwelijks zichtbaar, lijkt het linkeroog van de man te gluren door de bladeren van de appel.

Magritte gebruikte de appel aan zijn ware gezicht te verbergen en in zijn eigen opmerkingen over het schilderij, Magritte gesproken over het menselijk verlangen om te zien wat er achter de zichtbare. Hij sprak over het conflict dat kan ontstaan tussen "de zichtbare het onzichtbare en het zichtbare dat aanwezig is". Magritte slim vangt dit gevoel in het beeld. De kijker zowel nieuwsgierig en gefrustreerd over het gezicht niet zichtbaar door de positie van de appel. De kijker heeft voor te stellen wat het gezicht eruit ziet.

Het schilderij lijkt te zijn gemaakt als een reeks van drie op een soortgelijk thema. "De Grote Oorlog op de gevels" is een schilderij van een vrouw in de buurt van een zee-muur, maar haar gezicht is verduisterd door een bloem. Magritte "Man in een bolhoed" toont nog een andere figuur draagt een bolhoed, maar deze keer zijn gezicht wordt verduisterd door een vogel. Alle drie werden geschilderd in hetzelfde jaar. Magritte schilderde een zeer vergelijkbaar schilderij "De Zoon des mensen", ook in 1964, met de titel "The Taste of the Invisible ''. Het was zijn herhaling en recycling van een aantal van zijn schilderijen en motieven die kritiek trok van andere kunstenaars.

Het gebruik van de appel is waarschijnlijk de meest verbijsterende kwestie. De associatie tussen het gebruik van de appel en de titel van het schilderij "De Zoon des mensen" heeft geleid tot enkele experts om te overwegen of dit een bewuste verwijzing naar de christelijke ideeën over de verleiding van Adam in de hof van Eden en de val van de mensheid. Maar "de zoon van de mens 'kan verwijzen naar iedereen, zelfs een anonieme man in een pak.

Zowel de appel en de bolhoed zijn terugkerende motieven in schilderijen van Magritte te worden. Vele schilderijen zijn voorzien van appels. "Aarzeling Waltz" uit 1950 toont twee gemaskerde appels. Een eenvoudig beeld van een appel met de tegenstrijdige titel "Dit is geen Apple" bleek erg populair. De 1952 beeld van een reusachtige groene appel opgesloten in een kleine kamer, met de titel "The Listening Room" is zeer bekende beeld Magritte. Enkele jaren later Paul McCartney, een Magritte liefhebber, zag een schilderij van een appel met Au Revoir geschreven over het. Dit was de 1966 schilderij genaamd "The Game van Mora" en het voorzien van McCartney met de inspiratie voor de eigen Apple-label en het logo van de Beatles. Een andere "beroemde" Apple heeft nu geleid tot talrijke "Mensenzoon" stickers. De stickers zijn van een man met een bolhoed en zijn ontworpen om te passen over het Apple-logo op een Mac en zijn duidelijk geïnspireerd door Magritte "De Zoon des mensen" Schilderen.

De bowler-hatted man maakt een groot aantal optredens zowel enkelvoudig, zoals in het schilderij genaamd Schoolmeester en in groepen, zoals in de "The Masterpiece" (ook bekend als Mysteries of the Horizon), dat drie mannen met bolhoeden kenmerkt. Het eerste exemplaar van een man met een bolhoed verscheen in Magritte 1926 schilderij genaamd de "Mijmeringen van een Solitary Walker". Magritte zelf werd vaak gefotografeerd droeg een bolhoed en door zijn herhaald gebruik van dit specifieke motief in zijn schilderijen, heeft de bolhoed een Magritte "handelsmerk" geworden. Hoewel het lijkt dat de bowler-hatted man verwijst naar de kunstenaar zelf, in het schilderij bekend als "The Son of Man", die begon als een zelfportret, de milde toon of de uniformiteit van de bolhoed heeft ook de figuur gewoon of anoniem.

De Zoon des mensen is particulier eigendom, dus het is zelden aan het publiek getoond. Het is voor het laatst kort gezien in 2001 in de lounge van het LHotel in Montreal. Ondanks het gebrek aan mogelijkheden om deze prachtige schilderij te bekijken, heeft het beeld geworden algemeen erkend vanwege zijn veelvuldige gebruik in de populaire cultuur. Het is gedeeld, beschreven en afgebeeld in vele vormen. Een van de meest opvallende gebruik van de afbeelding zich in de remake van de film genaamd The Thomas Crown Affair, met in de hoofdrol Pierce Brosnan 1999. In de film wordt het schilderij aan de muur in het huis van Thomas Crown, waar Rene Russo vergeleek het om een "anonieme zakenman". Ook tijdens de overval scene, Thomas Crown en verscheidene anderen kleden in dezelfde bolhoed, rode stropdas en pak als de figuur in het schilderij om de bewakers te verwarren. Andere films om het schilderij te zijn "Mr Magorium's Empire" en "Bronson" evenals talrijke anderen hebben gekenmerkt.

Het beeld is te zien in de wereld van de pop ook. Het werd getoond in de futuristische galerie scene in Michael en Janet Jackson's Scream video. De iconische karakter werd ook afgebeeld in de video van 'Astral reiziger "door de groep Yes. Zelfs de Simpsons show is dit schilderij nagebootst met Bart Simpson te zien zijn achter de appel.

De kunstenaar Norman Rockwell ook hulde aan "De Zoon des mensen" door het creëren van zijn eigen schilderij in 1970 die hij "meneer Apple". Rockwell's schilderij werd gekenmerkt door een rode appel in plaats van het hoofd van de figuur. schilderij Rockwell's werd verkocht in 2011 voor $ 33.772.

De Zoon des mensen is eenvoudig maar toch opvallend, maar toch duidelijk raadselachtig. De focus op een man in een pak met zijn gezicht verduisterd, heeft de verbeelding van miljoenen mensen gevangen. eigenzinnige schilderijen van Magritte's zijn de inspiratie voor het hele nieuwe generatie kunstenaars als Andy Warhol en de pop art beweging verstrekt. Hoewel Magritte zou de kunstenaar persoonlijk de voorkeur hebben gegeven om in te mengen, een beetje zoals zijn bowler-hatted alter ego, zijn verbazingwekkende schilderijen zeker opvallen. Magritte heeft eens gezegd dat mysterie is onkenbaar, dus zo veel zo veel als "De Zoon des mensen" kunnen worden geanalyseerd en geïnterpreteerd, het zal altijd blijven een raadselachtige kunstwerk dat zal blijven verbazen en vermaken de kijker.

De Zoon des mensen door Rene Magritte, 1964 is een beroemde surrealistische schilderij dat een geschikte man toont met een appel zweven in de voorkant van zijn gezicht. Zoon des mensen is een beroemde surrealistische olieverfschilderij door getalenteerde kunstenaar René Magritte, die één van de meest gerespecteerde Europeanen in deze zeer hedendaagse kunst beweging blijft. Deze website is gewijd aan de Zoon des mensen schilderkunst en ook betrekking heeft op de rest van de carrière van Magritte in de kleinste details.

Je zult veel van zijn beroemdste schilderijen opgenomen in deze pagina, evenals links naar waar u kunt kopen uw eigen reproductie prints van originele schilderijen van Magritte te vinden. Zoon des mensen is bekend om zijn bizarre gebruik van een appel in de voorkant van het hoofd van een man elegant gekleed in een pak. De Zoon des mensen is eigenlijk een werkelijk surrealistische voorstelling van Magritte zelf, als zijn beste bekende zelfportret, hoewel velen die graag het schilderij zijn niet echt van bewust en geniet van het mysterie rond het.

Zoals met de meeste surrealistische schilderijen, is de Zoon des mensen pas echt begrepen als een werk in zijn eigen recht een keer een kleine hoeveelheid van de studie is gedaan op het - je kunt niet simpelweg bladeren door foto's van het werk van Magritte en begrijpt het meteen.

Son of Man door Rene Magritte werd opgericht in 1964 en vertegenwoordigt de mooiste stuk van kunstwerk te zijn gekomen uit de carrière van deze Belgische innovator. Het originele stuk staat op een indrukwekkende 116 cm x 89 cm (45.67 in × 35 inch) en is de typische olie op doek, dat rechts in de 20e eeuw gevonden werd. Helaas is de Zoon des mensen is nu in particulier bezit wat betekent dat de kans om het te zien voor jezelf zijn zeldzaam, ondanks het grote bekendheid en het belang binnen de algemene Europese surrealistische beweging.

Met het oog op het status als een particulier stuk, kiezen velen voor de reproductie van het origineel te kopen om te genieten in hun eigen huis en deze kunnen in de vorm van prenten, affiches en uitgerekt doeken nemen. Ingelijst prints hebben de neiging om de meest populaire keuze en giclees ook kan het best overeenkomen met de oorspronkelijke kleuren van Magritte gekozen. Alle van de links opgenomen op deze website aanbieding Rene Magritte prenten uit aanbevolen retailer, Art.com, die we zelf regelmatig gebruikt.

Rene Magritte was een impressionistische vroeg in zijn carrière voor aankomst bij zijn handelsmerk surrealistische stijl na een aantal jaren van studie die hielpen om zowel zijn technische bekwaamheid en ook zijn reeks ideeën die zijn werk geïnspireerd te ontwikkelen. Het surrealisme is een van de meest populaire aspecten van de hedendaagse kunst uit de 20e eeuw, en Magritte ligt op de top van de paal binnen deze, naast andere grootheden als Spanjaard Salvador Dali.

Surrealisme heeft een grote groep fans verzameld in bijna een sekte-achtige stijl, maar de beweging heeft zeker onderdeel geworden van de mainstream kunst door de jaren heen, na de eerste wordt gezien met argwaan en niet hetzelfde academische respect dat het vandaag de dag ontvangt.

Magritte's benadering van kunst was bedoeld om zijn aanhangers te stimuleren meer aandacht te besteden aan de realiteit dat legt om hen heen, en niet gewoon accepteren de dingen zoals ze lijken te zijn. Deze diepe denken mentaliteit is zeer typerend voor elke belangrijke kunstenaar, met name van die in de meer hedendaagse kunststromingen die een hoge mate van belang dat wordt gehecht aan de creatieve geest, die zat achter elk schilderij, in plaats van simpelweg de technische vaardigheid die werd gebruikt om het te maken.

Surrealistische schilderijen hebben gewoonlijk de kijker een verwarde werkelijkheid met hoge niveaus van symbolisme en Magritte toont dit af in Son of Man. Veel van zijn andere opmerkelijke schilderijen worden nader vermeld op de pagina, en beelden van de beste zijn te vinden aan de overkant van deze website.

Andere opmerkelijke surrealistische schilders opgenomen Paul Eluard, Benjamin Péret, René Crevel, Robert Desnos, Jacques Baron, Max Morise, Pierre Naville, Max Ernst, Salvador Dalí, Man Ray, Hans Arp, Georges Malkine, Michel Leiris, Georges Limbour, André Masson, Joan Miró, Marcel Duchamp en Yves Tanguy. Een paar jaar na dit schilderij, Amerikaanse kunstenaar Norman Rockwell creëerde zijn eigen versie, die de groene appel vervangen door een rode en speelde eerbetoon aan de oorspronkelijke die waarschijnlijk staat als de meest bekende Belgische schilderkunst van alle tijden.

De Grote Oorlog op gevels volgde een vergelijkbaar formaat als dit en dat is ook een van de beste bekend van de carrière van Magritte. Een andere gerelateerde werkzaamheden was Man in de bolhoed, die een appel vervangt door een vogel die weer is geplaatst voor de keurig geklede heer met bolhoed.

Zoon des mensen is gekomen slechts drie jaar vóór het overlijden van de kunstenaar en het is interessant om te overwegen wat verder surrealistische schilderijen hij misschien zijn gekomen met als zijn leven langer had geduurd. Er is een bepaalde blik in zijn schilderijen die hen onmiddellijk herkenbaar als zijn te maken, zowel met de kleuren en surrealistische symboliek. Zijn succes is doorgegaan op de dag van vandaag met frequente beurzen in Europa en Noord-Amerika.

Rene Magritte is een belangrijke kunstenaar die zeldzaam was in die Belgische kunstenaars zeer zelden hoge blootstelling hebben bereikt. Zijn carrière helpt om de rol van dit land is binnen de kunst gespeeld te benadrukken en te helpen bij het behoud van de reputatie die normaliter wordt vergeten in vergelijking met het zwaargewicht buren van Duitsland, Nederland en Frankrijk, die alle een overvloed aan succes voor vele eeuwen en in de verschillende kunst hebben gehad bewegingen.