Det är möjligen en av de mest lätt att känna igen surrealistiska målningar och har blivit en ikonisk bild, som förekommer i olika format, i ett stort antal böcker, filmer och videor. Rene Magritte målning betitlade Sonen är både förbryllande och populär. Det är möjligen en av de mest lätt att känna igen surrealistiska målningar och har blivit en ikonisk bild, som förekommer i olika format, i ett stort antal böcker, filmer och videor.

Ursprungligen målat i 1964 som en olja på duk och mäter 89cm vid 116cm, detta fascinerande målning började som ett självporträtt. 1963, Magrittes god vän, rådgivare och beskyddare, Harry Torczyner uppdrag ett självporträtt av Magritte själv. Men brev skrivna av Magritte tyder på att han fann det svårt att måla sin egen porträtt. Magritte beskrev sina svårigheter som ett "problem samvete".

När Magritte äntligen avslutat sin självporträtt, den resulterande bilden var den anonyma man i plommonstop och med titeln "Människosonen". Vid första anblicken, "Människosonen" verkar vara en ganska förenklad ritning men det är djupt förbryllande. En siffra på en man står framför en sten eller betong havet väggen.

Över horisonten linje himlen grumlig och just börjat gråna. Betraktaren ges intrycket att det är dagtid eftersom det inte finns några ljusreflekterande på mannen och hans vänstra sida minskar något i skuggan. Mannen verkar överklädd och ur sitt sammanhang i inställningen. Han är klädd formellt, klädd i en mörkgrå kostym komplett med en plommonstop, krage och röd slips.

Om tittaren ser närmare upptäcker de att den tredje, eller nedersta knappen på kavajen har lämnat ogjort. Siffran står stelt med armarna vid hans sida men återigen, när tittaren studerar bilden noga, märker de att figuren vänstra armbåge vetter åt fel håll. När tittaren fokuserar enbart på vänster arm och ingenting annat, visas man i målningen för att möta vattnet. Endast mannens torso visas kan tittaren bara anta att han har ben.

Den mest slående aspekten av bilden är mannens ansikte som har dolts av en ljus, grönt äpple som har fyra blad bifogas. Knappt synlig, verkar mannens vänstra öga att kika genom bladen av äpplet. Magritte använde äpple för att dölja sitt verkliga ansikte och i hans egna kommentarer om målningen, Magritte diskuterade människans önskan att se vad som döljer sig bakom det synliga.

Han talade om den konflikt som kan uppstå mellan "det synliga som är dolt och synligt som finns". Magritte fångar skickligt denna känsla i bilden. Betraktaren är både nyfiken och frustrerad över ansiktet som inte kan ses på grund av placeringen av äpplet. Betraktaren måste föreställa sig vad ansiktet är.

Målningen tycks ha skapats som en serie av tre på samma tema. "The Great War på fasader" är en målning av en kvinna i närheten av en sjö-väggen men hennes ansikte skyms av en blomma. Magrittes "Människan i plommonstop" visar ännu en annan figur klädd i plommonstop, men den här gången hans ansikte skyms av en fågel. Alla tre var målade i samma år. Magritte målade en mycket liknande målning till "Människosonen", även i 1964, med titeln "The Taste of Invisible" ". Det var hans upprepning och återvinning av några av hans målningar och motiv som drog kritik från andra artister.

Användningen av Apple är förmodligen den mest förbryllande frågan. Sambandet mellan användning av äpple och titeln på målningen "Sonen" har orsakat en del experter att överväga huruvida detta är en medveten referens till kristna idéer om frestelsen att Adam i Edens lustgård och nedgången av mänskligheten. Ännu "människoson" kan hänvisa till vem som helst, även en ansiktslös man i kostym.

Både Apple och plommonstop har blivit återkommande motiv i Magrittes målningar. Många målningar har äpplen. "Tvekan Waltz" från 1950 visar två maskerade äpplen. En enkel bild av ett äpple med motsägelsefulla titeln "Detta är inte en Apple" visade sig vara mycket populärt. 1952 bilden av en enorm grönt äpple instängd i ett litet rum, med titeln "The Listening Room" är en mycket välkänd Magritte bild. Några år senare Paul McCartney, en Magritte entusiast såg en målning av ett äpple med Au Revoir skriftlig över den. Detta var 1966 målning kallad "The Game of Mora" och det gav McCartney med inspiration för Beatles egna Apple etikett och logotyp. En annan "berömda" äpple har nu gett upphov till många "människoson" klistermärken. Etiketterna är av en man i en plommonstop och är utformade för att passa över Apples logotyp på en Mac och är tydligt inspirerade av Magrittes "Människosonen" målning.

Kastare-hatted man gör många framträdanden både ovanligt, som i målningen som kallas läraren och i grupp, till exempel i "The Masterpiece" (även känd som Mysteries of horisonten) som har tre män bär plommonstop. Det första fallet av en man i en plommonstop dök upp i Magrittes 1926 målning kallas "funderingar av en Solitary Walker". Magritte själv ofta fotograferade bär en plommonstop och genom sin upprepad användning av denna särskilda motiv i hans målningar har plommonstop bli en Magritte "varumärke". Även om det verkar som om kastare-hatted man hänvisar till konstnären själv, i målningen som kallas "Människosonen", som började som ett självporträtt, blandness eller enhetligheten i plommonstop har också gjort figuren vanliga eller anonym.

Människosonen är privatägt så det är sällan på offentlig visning. Det sågs senast i korthet 2001 i LHotel lounge i Montreal. Trots bristen på möjligheter att visa denna underbara målning, har bilden blivit allmänt erkänd på grund av dess frekventa användning i populärkulturen. Det har delats, beskrivs och avbildas i många former. En av de mest anmärkningsvärda användningar av bilden inträffade i 1999 nyinspelning av filmen kallas Thomas Crown Affair, starring Pierce Brosnan. I filmen målningen visas på väggen i Thomas Crown hus där Rene Russo liknade det vid en "ansiktslösa affärsman". Även under heist scenen, Thomas Crown och flera andra klä sig i samma plommonstop, röd slips och kostym som figuren i målningen för att förvirra säkerhetsvakter. Andra filmer som har presenterat målningen är "Mr Magorium Empire" och "Bronson" liksom många andra.

Bilden har sett i världen av pop också. Det visades i den futuristiska galleriet scenen i Michael och Janet Jacksons Scream video. Den ikoniska karaktär också skildras i videon "Astral resenär" av gruppen Ja. Även Simpsons showen har imiterade denna målning med Bart Simpson visas bakom äpplet. Konstnären Norman Rockwell också hyllade "Människosonen" genom att skapa sin egen målning 1970 som han kallade "Mr Apple". Rockwell målning presenterade ett rött äpple i stället för figurens huvud. Rockwell målning såldes under 2011 för $ 33.772.

Människosonen är enkel men slående, klart ännu gåtfull. Fokus på en man i kostym med hans ansikte skyms har fångat fantasin hos miljoner. Magrittes udda målningar har gett inspiration till helt ny generation av konstnärer som Andy Warhol och pop konströrelse. Även Magritte konstnären kan ha personligen föredragit att smälta in, ungefär som hans plommonstop-hatted alter ego, hans fantastiska målningar sticker verkligen ut. Magritte sa en gång att mysteriet är omöjlig, så mycket så mycket som "Människosonen" kan analyseras och tolkas, kommer det alltid att vara en gåtfull konstverk som kommer att fortsätta att förvåna och underhålla tittaren.

Människosonen av Rene Magritte, är 1964 en berömd surrealistiska målning som skildrar en lämplig herre med ett äpple svävar framför hans ansikte. Människosonen är en berömd surrealistiska oljemålning av den begåvade konstnären Rene Magritte, som fortfarande är en av de mest respekterade européer i denna mycket samtida konströrelse. Denna webbplats ägnas åt Människosonen målning och även täcker resten av Magrittes karriär i detalj.

Du kommer att hitta många av hans mest berömda målningar som ingår i hela denna sida, samt länkar till där du kan köpa din egen reproduktion utskrifter av Magrittes originalmålningar. Människosonen är känt för sina bisarra användning av ett äpple framför huvudet på en man klädd snyggt i en kostym. Människosonen är faktiskt en riktigt surrealistiskt skildring av Magritte själv, eftersom hans mest kända självporträtt, men många som gillar målningen är faktiskt inte medvetna om detta och njuta av mysteriet kring det.

Som med de flesta surrealistiska målningar är Sonen enda verkligt förstås som ett verk i sin egen rätt en gång en liten mängd studier har gjorts på det - du kan inte bara bläddra igenom bilder av Magrittes arbete och förstå det genast.

Människosonen av Rene Magritte bildades 1964 och representerar den finaste konstverk arbete ha kommit från karriär detta belgiska innovatör. Den ursprungliga pjäs står på en imponerande 116 cm x 89 cm (45,67 i × 35 in) och är den typiska olja på duk som konstaterades rätt under 20-talet. Tyvärr Sonen nu privatägd vilket innebär att möjligheten att se det själv är sällsynta, trots att det är stor berömmelse och betydelse inom den övergripande europeiska surrealistiska rörelsen.

Med tanke på det är status som ett privatägt bit, många väljer att köpa reproduktioner av den ursprungliga att njuta av i sina egna hem och dessa kan vara i form av tryck, affischer och sträckte dukar. Inramade tryck tenderar att vara de mest populära val och även giclees kan bäst matcha de ursprungliga färgscheman valt Magritte. Alla länkar som ingår i denna webbplats erbjudande Rene Magritte skriver från rekommenderade återförsäljare, Art.com, som vi regelbundet använder oss.

Rene Magritte var en impressionist tidigt i sin karriär innan de kommer till hans varumärke surrealistiska stil efter flera års studier som bidragit till att utveckla både sin tekniska förmåga och även sitt sortiment av idéer som inspirerade hans arbete. Surrealism är en av de mest populära aspekterna av samtida konst från 20-talet, och Magritte sitter på toppen av högen i detta, tillsammans med andra storheter som spanjoren Salvador Dali.

Surrealism har samlat en stor grupp av fans i nästan en cultish stil men rörelsen har verkligen blivit en del av vanliga konst genom åren, efter att först ha sett med misstänksamhet och inte samma akademiska respekt som den tar emot i dag. Magrittes förhållningssätt till konsten var avsedd att uppmuntra sina anhängare att närmare studera den verklighet som innehåller omkring dem, och inte bara acceptera saker som de verkar vara.

Denna djupt tänkande mentalitet är mycket typiskt för någon betydande konstnär, särskilt från dem i de mer samtida konströrelser som placerat en hög vikt på det kreativa sinnet som satt bakom varje målning, snarare än bara teknisk skicklighet som användes för att skapa det. Surrealistiska målningar erbjuder ofta betraktaren en förvirrad verklighet med höga halter av symbolik och Magritte visar detta upp i Människosonen. Många av hans andra framstående målningar listas längre ner på sidan, och bilder av de bästa finns tvärs över denna webbplats.

Andra noterbara surrealistiska målare ingår Paul Éluard, Benjamin Peret, René Crevel, Robert Desnos, Jacques Baron, Max Morise, Pierre Naville, Max Ernst, Salvador Dalí, Man Ray, Hans Arp, Georges Malkine, Michel Leiris, Georges Limbour, André Masson, Joan Miró, Marcel Duchamp och Yves Tanguy. Några år efter denna målning, amerikansk konstnär Norman Rockwell skapat sin egen version som ersatte grönt äpple med en röd och spelade hyllning till den ursprungliga som förmodligen står som den mest berömda belgiska målning genom tiderna.

The Great War på fasader följde ett liknande format till detta och det är också bland de mest kända av Magrittes karriär. Ett annat relaterat arbete var man i plommonstop, som ersätter ett äpple med en fågel som återigen placeras framför smart klädd herre med plommonstop. Människosonen kom bara tre år före konstnärens död och det är intressant att överväga vilka ytterligare surrealistiska målningar han kan ha kommit fram till om hans liv hade varat längre. Det finns ett visst utseende i hans målningar som gör dem omedelbart igenkännlig som hans, både med färgsättning och surrealistiska symbolik. Hans framgång har fortsatt på nutid med täta utställningar i Europa och Nordamerika.

Rene Magritte är en viktig konstnär som var sällsynt i att belgiska konstnärer har mycket sällan uppnått höga nivåer av exponering. Karriären hjälper till att belysa den roll detta land har spelat inom konst och bidra till att bevara sitt rykte som normalt glöms bort jämfört med det tunga grannar i Tyskland, Nederländerna och Frankrike som alla har haft ett överflöd av framgång för många århundraden och över olika konst rörelser.